Júniusi varázslat

Új helyen került megrendezésre a III. homoludens.hu Wizard Kupa. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ideális versenyhelyszínnek bizonyult. Hatalmas termében szinte elveszett a 24 résztvevő. A kinti nyárközepi időjárás ellenére bent tökéletes hőmérséklet uralkodott. Az asztalok közvetlen a nagy üvegfelületek mellé helyezésével a fényviszonyok is jónak tűntek.

A 24 fős mezőnyben 8 újoncot avathattunk, ami nagyon szép szám. Újoncnak lenni jó, ugyanis, ahogy már korábban is előfordult most is egy új versenyzőnek sikerült megnyernie a versenyt. Sütő Péter az első három véletlenszerűen sorsolt forduló után 3 győzelemmel rendkívül kedvező előjelekkel várhatta a döntő asztalt, ahol kis esélyt sem hagyott az ellenfeleinek és második helyével magabiztosan nyerte meg a versenyt. Simon Róbert már rutinos versenyzőnek számít. A játszmalapokból úgy látom nem panaszkodhatott a lapjárásra, mert többször tudott sokat bemondani, amit legtöbbször meg is csinált, így második helye teljesen megérdemelt. Újoncnak lenni jó, mint már korábban is írtam, úgy tűnik újoncnak és beugrónak lenni is nagyon jó. Kristóf Ibolya részvételének köszönhetjük, hogy nem kellett különböző számú asztalokkal rontanunk az esélyegyenlőséget. Ákos párjaként gyanús, hogy nem először látott Wizard kártyát, harmadik helye nagyon szép eredmény.

És az eddigi pozitívumok mellé némi negatívum. A verseny meghirdetésében elég világosan szerepelt a verseny időtartama. Az az én hibám, hogy nem írtam most fel, hogy a regisztráció fél órával előbb kezdődik, de próbáljunk meg azért a kezdési időpontra odaérni. Előfordulhatnak csúszások egy-egy versenyen új játékosok miatt, de eléggé jól tudom már kalkulálni ezt is, így a 19 órás befejezést tartani tudtuk, még az eredményhirdetéssel is. Aki jelentkezik a versenyre legyen szíves ezeket tudomásul venni. Illik megtisztelni a dobogósokat azzal, hogy az eredményhirdetést is végigvárjuk.

Köszönöm szépen Eszter és János szokásosan színvonalas munkáját a szervezéssel.

Nem “lett” érem Rigában – beszámoló a világbajnokságról

Az idei Wizard világbajnokságon három magyar játékos képviselte hazánkat. Simon Róbert országos bajnokként, Lencsés Ákos az országos verseny második helyezettjeként juthatott ki, míg Pólya Antal a tavalyi vb szabályok alapján azzal vívta ki a jogot a versenyzésre, hogy bejutott a tavalyi vb döntőjébe. Mindhármuktól kértem egy rövid élménybeszámolót a rendezvényről, ezekből fogok az alábbiakban szemezgetni, idézni.
Tovább »

Az országos bajnokság egy döntős szemével

Két kecskeméti döntő után idén új helyszínen rendezték a Wizard országos bajnokságot, egy pesti művházban, nagyon tágas helyen. Akár százan is elfértünk volna, ehhez képest sajnos a 20 fő is csak néhány beugró emberrel jött össze, ez a része mindenképp csalódás, ilyen kis létszámú OB utoljára 4 éve volt. A szervezésre viszont nem lehet panaszom, és az ellenfelekre sem, idén nem voltak a tavalyihoz hasonló hibázások, kiegyenlített, erős mezőny gyűlt össze. Az alapszakasz most csak 3 fordulós volt, és a versenynek ez a része a művház nagy termének színpadán zajlott. Közben néhány lépcsőfokkal lejjebb néhány asztalnál Piatnik játékokat próbáltak ki az érdeklődők, hangulatos volt az egész rendezvény.
Tovább »

Egyre többen vagyunk!

A tavalyi első Wizard Tél verseny beszámolóját ezzel a gondalattal fejeztem be: Remélem máskor is találkozunk az újoncokkal Wizard versenyen és jövőre is tudunk ezen az eseményen akár még nagyobb szabású Wizard versenyt rendezni.
Rettentően örülök, hogy az idei Társasjáték Ünnepen 32 résztvevős versenyt sikerült lebonyolítani és a tavaly megismert játékosok közül többen már rutinos versenyzőkként tértek vissza. A mostani párharcon a játékosok fele újonc volt. A helyszíni visszajelzésekből merítve biztos vagyok abban, hogy a mostaniak közül is találkozunk majd a későbbi megmérettetéseken.
Tovább »