Egy győzelem története…

Tisztelt Szervező!

Megtörtént!

Az emberiség 30000 éve várt, több száz jós által megjósolt eseménye a GYŐZELMEM! Vészjósló fellegek gyűltek Szent András havának 11. napján fejemre reggel, hiszen a verseny korai kezdete (13h) azt jelentette, nem alhatok szakadatlan naphosszat aznap. Indulni kell. Hajszálpontos helyszínre érkezésemmel (12:45h) hű maradtam magamhoz, miközben a Szervező segítségével hivatalosan a versenyterembe léphettem. Megnéztem a sorsolást, a lehetséges 24 fő helyett 20 fő részvételét realizáltam, ez pontosan 5 asztalt jelentett. Megjegyzés: az 5-ös szám kedves szívemnek, hiszen mindkét egyetemi diplomám megszerzése alatt többnyire ezt a számot vésték be a vizsgák után…

Az első fordulóban ellenfeleim között ünnepelhettem egy olyan játékost, aki már képviselhette hazánkat világbajnokságon is! Ebben a körben Somogyi Gábor mögött a második helyre futottam be, aki jól játszva nyerte az első fordulót.

Érett bennem a gondolat, hogy a második, az nem az első, így nem volt mit tennem: kénytelen voltam a második és a harmadik fordulót megnyerni, amelyet meg is tettem!

A harmadik forduló után 120-120 ponttal holtversenyben álltam Somogyi Gáborral, aki szintén letette névjegyét egy nagyon szép kettős győzelemmel és egy második hellyel.

Jött a döntő asztal! A Szervező a sakkjáték (open rendszerű) lebonyolításához hasonlatosan svájci rendszerrel az első négy helyezettet az 1. asztalhoz ültette, az 5-8. helyezettek a 2. asztalnál foglaltak helyet és így tovább.

Már kellően alkoholizált állapotban, de kognitív képességeim 82,54%-ának birtokában felmértem, hogy Gábort kell megelőznöm ahhoz, hogy az aranyérmet elhozhassam! Két másik játékos Kis Levente és Gárdonyi Zsuzsa közül Zsuzsa Ökrös Zsigmond helyébe lépve nyerte az asztalt, míg én befutottam a második helyre!

Ezzel el is dőlt, hiszen 150 meccsponttal első helyet szereztem, Gábor 140 ponttal zárt és bronzérmet nyert! Az ezüstöt a Zsigmond + Zsuzsa duó szerezte meg. Negyedikként Csányiné Pataki Eszter végzett.

A Szervezőnek köszönjük a szervezést, boldogan mehetett haza egy újabb sikeres verseny lebonyolítása után.

Köszönet illeti a Piatniktól Gyöngyösi Gábort, aki szponzorációjával ismét lehetővé tette ezt az egészet számunkra!

Üdvözlettel: Szűcs Gábor
Egy csodás kisbaba édesapja
Aranyérmes Wizard játékos
(Ugyanitt kertészeti kérdésekben szaktanácsadás, de a fizika sem áll messze tőlem)

Júniusi varázslat

Új helyen került megrendezésre a III. homoludens.hu Wizard Kupa. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ideális versenyhelyszínnek bizonyult. Hatalmas termében szinte elveszett a 24 résztvevő. A kinti nyárközepi időjárás ellenére bent tökéletes hőmérséklet uralkodott. Az asztalok közvetlen a nagy üvegfelületek mellé helyezésével a fényviszonyok is jónak tűntek.
Tovább »

Nem “lett” érem Rigában – beszámoló a világbajnokságról

Az idei Wizard világbajnokságon három magyar játékos képviselte hazánkat. Simon Róbert országos bajnokként, Lencsés Ákos az országos verseny második helyezettjeként juthatott ki, míg Pólya Antal a tavalyi vb szabályok alapján azzal vívta ki a jogot a versenyzésre, hogy bejutott a tavalyi vb döntőjébe. Mindhármuktól kértem egy rövid élménybeszámolót a rendezvényről, ezekből fogok az alábbiakban szemezgetni, idézni.
Tovább »

Az országos bajnokság egy döntős szemével

Két kecskeméti döntő után idén új helyszínen rendezték a Wizard országos bajnokságot, egy pesti művházban, nagyon tágas helyen. Akár százan is elfértünk volna, ehhez képest sajnos a 20 fő is csak néhány beugró emberrel jött össze, ez a része mindenképp csalódás, ilyen kis létszámú OB utoljára 4 éve volt. A szervezésre viszont nem lehet panaszom, és az ellenfelekre sem, idén nem voltak a tavalyihoz hasonló hibázások, kiegyenlített, erős mezőny gyűlt össze. Az alapszakasz most csak 3 fordulós volt, és a versenynek ez a része a művház nagy termének színpadán zajlott. Közben néhány lépcsőfokkal lejjebb néhány asztalnál Piatnik játékokat próbáltak ki az érdeklődők, hangulatos volt az egész rendezvény.
Tovább »

Egyre többen vagyunk!

A tavalyi első Wizard Tél verseny beszámolóját ezzel a gondalattal fejeztem be: Remélem máskor is találkozunk az újoncokkal Wizard versenyen és jövőre is tudunk ezen az eseményen akár még nagyobb szabású Wizard versenyt rendezni.
Rettentően örülök, hogy az idei Társasjáték Ünnepen 32 résztvevős versenyt sikerült lebonyolítani és a tavaly megismert játékosok közül többen már rutinos versenyzőkként tértek vissza. A mostani párharcon a játékosok fele újonc volt. A helyszíni visszajelzésekből merítve biztos vagyok abban, hogy a mostaniak közül is találkozunk majd a későbbi megmérettetéseken.
Tovább »