Az elmaradt kutyasimogatásról, avagy Wizard VB Prágában

Egy, a fejem mellett 5 centire csapódó bőrönd és egy belülről zárható, de ki már nem nyitható wc tette izgalmassá az oda-vissza 14 órás zötykölődést a vonaton. Érkezéskor az időnk nem volt a legszerencsésebb. Egy ismeretlen város, sötét és szakadó eső, amit tetézett a hármunkra jutó egy esőkabát. A szállást elfoglalva indultunk is tovább a másnapi verseny helyszínére, ahol egy megnyitón vettünk részt. Az épületben egy kétnapos társasjáték rendezvényt tartottak, ahol a szervezőkön kívül senki nem volt, így gondoltuk elsőként értünk a találkozóra, ami természetesen már elkezdődött három szabad székkel. A rendezők nagyon rendesek voltak és bőséges eszem-iszommal készültek a versenyzőkre. A nap zárásaként egy csehó felkeresését terveztük, ami közel sem bizonyult olyan könnyűnek, mint Budapesten. A keresgélés alatt sajnos sem az időjárás, sem az esőkabátok száma nem változott.

Másnap reggeli után egy nagyjából két órás városnézésre mentünk ketten. Az idő szebb lett és szerencsénkre a novemberi dátumnak köszönhetően nagy tömeg sem volt a városban. Az Orloj játékát légkalapács kísérte, a gyalogos lámpa nem villogott zölden, és még a kutyaszobrot is elfelejtettük megsimogatni. A verseny kis késéssel, de boldog arcokkal indult annak ellenére, hogy két háromfős asztallal kellett számolni. Az estébe nyúló versenyen szerencsém volt játszani 8 különböző nemzetiségű versenyzővel köztük a két honfitársammal és a döntőt nyerő német játékossal. A verseny közepén felejtettem el egy már kijátszott wizardot és döntetlen pontszámmal, ugyanannyi rontott tippel, 3. legnagyobb ütéssel csúsztam le az asztalelsőségről. Minimális hibákat és egyes szerencsétlen osztásokat leszámítva, úgy gondolom mindhárman elégedettek voltunk az eredménnyel, annak tudatában mennyire szoros volt a mezőny. (Az első és utolsó játékos között 80 pont volt a selejtezők végén.)

A verseny után, meghívtak minden játékost egy közös vacsorára, ahol már versenystressz nélkül töltöttünk el pár órát 1-2 korsó üdítő mellett. Másnap már csak a hazaút volt hátra, ahol megismertettük a Wizardot egy Fidzsi-szigeteki utastársunkkal, remélve hátha jövőre már onnan is lesz induló a világbajnokságon. Nagyon hálás vagyok az egész szervezésért, és hogy részt vehettem ezen az emlékezetes utazáson. Remélem, hamarosan újra sikerül kvalifikálnom valamelyik vb-re és ha ott is lesz kutyaszobor, már nem felejtem el megsimogatni.

VII. homoludens.hu Wizard Kupa

Helyszín: Angyalföldi Gyermek- És Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály utca 15/A.
Időpont: 2023. április 29., Regisztráció: 8:45-től, verseny: 9:00
Lebonyolítás: 4 fordulós, véletlenszerű párosításos
Szabály: a Wizard selejtező versenyek szabálya alapján

Helyezés Név Játékpont Meccspont
1. Sütő Péter 1290 165
2. Csányiné Pataki Eszter 1150 140
3. Kis Levente 880 140
4. Szűcs Gábor 1110 125
5. Bárczi Róbert 990 115
6. Tátrai Eszter 810 105
7. Petrovics Erik 780 95
8. Kenderesi Orsolya 740 85
9. Suba Gergely 710 80
10. Schillinger Tibor 650 80
11. Pál Erika 600 70
12. Horváthné Edit 300 60

A lehengerlő tiró

A Piatnik idén úgy döntött, hogy a járványhelyzet miatt elmaradt tavalyi selejtezők és országos bajnokság után megadja a lehetőséget mindenkinek, hogy újra országos döntőben wizardozhasson, azaz nyílt versenyként hirdette meg a 2021-es Országos Wizard Bajnokságot. Az augusztusban meghirdetett októberi versenyre el is kezdtek záporozni a jelentkezések, amiket rendezőként öröm volt olvasni, mert többen jelezték, hogy mennyire hiányoztak a versenyek és örülnek, hogy újra lesz játéklehetőség kártyázni. Végül előzetesen 41-en jelentkeztek, majd október 9-re 30-an jelezték a biztos részvételüket. Ez a 30 ember hiánytalanul és időben megjelent a versenyen, ezzel beállítva az OB-k eddig létszámrekordját. 4 újoncot is avattunk.

Tovább »

XI. Országos Wizard Bajnokság 2021

Helyszín: Kozák téri Közösségi Ház (1154 Budapest, Gábor Áron utca 58/c)
Időpont: 2021.10.09. 9:30 – 17:30, regisztráció 9:30-tól
Rendező: Piatnik
Résztvevők száma: 30 (előzetes 41)
Lebonyolítás: 5 fordulós svájci rendszerű alapszakasz négy 4 fős és két 5 fős asztalon, majd döntő a legjobb 4 játékossal.
Pontozás: +/- szabály. A döntetlen mindenképpen eldöntésre került.

Tovább »