Egy győzelem története…

Tisztelt Szervező!

Megtörtént!

Az emberiség 30000 éve várt, több száz jós által megjósolt eseménye a GYŐZELMEM! Vészjósló fellegek gyűltek Szent András havának 11. napján fejemre reggel, hiszen a verseny korai kezdete (13h) azt jelentette, nem alhatok szakadatlan naphosszat aznap. Indulni kell. Hajszálpontos helyszínre érkezésemmel (12:45h) hű maradtam magamhoz, miközben a Szervező segítségével hivatalosan a versenyterembe léphettem. Megnéztem a sorsolást, a lehetséges 24 fő helyett 20 fő részvételét realizáltam, ez pontosan 5 asztalt jelentett. Megjegyzés: az 5-ös szám kedves szívemnek, hiszen mindkét egyetemi diplomám megszerzése alatt többnyire ezt a számot vésték be a vizsgák után…

Az első fordulóban ellenfeleim között ünnepelhettem egy olyan játékost, aki már képviselhette hazánkat világbajnokságon is! Ebben a körben Somogyi Gábor mögött a második helyre futottam be, aki jól játszva nyerte az első fordulót.

Érett bennem a gondolat, hogy a második, az nem az első, így nem volt mit tennem: kénytelen voltam a második és a harmadik fordulót megnyerni, amelyet meg is tettem!

A harmadik forduló után 120-120 ponttal holtversenyben álltam Somogyi Gáborral, aki szintén letette névjegyét egy nagyon szép kettős győzelemmel és egy második hellyel.

Jött a döntő asztal! A Szervező a sakkjáték (open rendszerű) lebonyolításához hasonlatosan svájci rendszerrel az első négy helyezettet az 1. asztalhoz ültette, az 5-8. helyezettek a 2. asztalnál foglaltak helyet és így tovább.

Már kellően alkoholizált állapotban, de kognitív képességeim 82,54%-ának birtokában felmértem, hogy Gábort kell megelőznöm ahhoz, hogy az aranyérmet elhozhassam! Két másik játékos Kis Levente és Gárdonyi Zsuzsa közül Zsuzsa Ökrös Zsigmond helyébe lépve nyerte az asztalt, míg én befutottam a második helyre!

Ezzel el is dőlt, hiszen 150 meccsponttal első helyet szereztem, Gábor 140 ponttal zárt és bronzérmet nyert! Az ezüstöt a Zsigmond + Zsuzsa duó szerezte meg. Negyedikként Csányiné Pataki Eszter végzett.

A Szervezőnek köszönjük a szervezést, boldogan mehetett haza egy újabb sikeres verseny lebonyolítása után.

Köszönet illeti a Piatniktól Gyöngyösi Gábort, aki szponzorációjával ismét lehetővé tette ezt az egészet számunkra!

Üdvözlettel: Szűcs Gábor
Egy csodás kisbaba édesapja
Aranyérmes Wizard játékos
(Ugyanitt kertészeti kérdésekben szaktanácsadás, de a fizika sem áll messze tőlem)

Szólj hozzá!

WC Captcha − 1 = 7