Indul az első kör…

Az osztó, Ken Fisher kibont egy új, becsomagolt paklit, leszedi a kártyákról a fóliát és elkezdi összekeverni.

A 78 éves kanadai angol tanár, kvízmester 1984-85 környékén családjával együtt pihen és valamilyen háromszemélyes kártyajátékot keres az idő elütéséhez. Kezébe vesz egy francia kártya paklit és elkezdenek Rikikit játszani feleségével és fiával együtt. A játék közben közösen továbbgondolják a szabályokat. Mi lenne, ha hozzácsapnánk még 8 lapot a paklihoz és 60 lappal már 3-an is megfelelően lehetne kiosztani minden lapot? A fia segítségével megalkotják a mágusok és bolondok színeit és ezzel egy új kártyajáték, a Wizard szabályát. Nem könnyű egy új játék élete, először nehézségekbe ütközik még a kiadása is, később egyre népszerűbb lesz, eladják az egymilliomodik példányt. Erre felkapja egy nagy európai kiadó is a fejét és áthozza a tengerentúlról a játékot. A népszerűsége tovább nő és eladják a kétmilliomodik példányt is. Nosza, rendezzünk belőle akkor világbajnokságot, gondolja az Amigo, majd 2010-ben meg is valósítja.

Fisher közben jól megkeverte a még szagos paklit és 1 lapot oszt a tőlre balra ülő Gyöngyösi Gábornak. A Piatnik magyarországi vezetője, a játék itthoni kiadójaként kapva kap az alkalmon és támogatja az első világbajnokságon való magyar részvételt. Népszerűsítve ezzel azt a játékot, amit maga és családja is nagyon szeret. Egyre magasabb színvonalú országos bajnokságok szervezésével, egyre több ember bevonásával próbál tenni azért, hogy ez az igazi családi játék minél több játékoshoz eljutva egyre népszerűbb legyen hazánkban.

Fisher közben máris a második kártyát adja a harmadik játékosnak, Balogh Jánosnak. A társasvilágba nemrég belemerült harmincas srác barátnőjével elindul az első magyar Wizard versenyen, amit tapasztalata és jó játéka eredményeképpen meg is nyer. Eltelik pár hónap és Németországban találja magát a játék első világbajnokságán. A jó versenyjátékos megérzi a nagy lehetőséget és minden porcikájával a játékra koncentrálva befut a szenzációs második helyre, két német és egy amerikai gyűrűjében. Ez a nem kis siker sajnos még nem kapja meg azt a figyelmet, amit megérdemelne, erre figyel fel egy játékostársa, akinek ötletét támogatva és segítve elkezdenek gondolkodni egy Wizard weboldalon.

Jön is rögtön a következő kártya a fent említett játékosnak, Suba Gergelynek. A versenyzést kerülő fiatalember nem akar elindulni a 2010-es válogatón, de a játékot megismerve úgy dönt 2011-ben már kipróbálja magát. A szerencse valahogy mellépártol és a válogató első helye után az első országos bajnokság döntőjében is Z és N hegyek mellett hozza el az első helyet. Szerencséjére az akkori világbajnokságot Magyarországon tartották, így a repülést megúszva belevág abba is. Itt már kijön a tapasztalatlanság, és a rossz kártyák hada az utolsó helyre pottyantja a srácot. De ez nemhogy a kedvét nem veszi el a játéktól, hanem elkezd nagyobb terveket dédelgetni. Muszáj egy ilyen játéknak olyan információs oldalt létrehozni, amin mindenki megismerheti a Wizardot Magyarországon. Tegyük elérhetővé mindenki számára az eddig eredményeket, népszerűsítsük ezt a remek játékot. Hosszú, rögös út és nagyszerű magyar sikerek mentén végre sikerül összerakni egy honlapot, ami a következő játékosnak szól.

Fisher az utolsó lapot is kiosztja az első fordulóban, méghozzá neked kedves érdeklődő. Ülj le hozzánk, nézz szét a weboldalon, ismered meg ezt a fantasztikus játékot! Játszd családoddal, barátaiddal és versenyezz! Legyél magyar bajnok, ismerj meg külföldi országokat a játék segítségével és válj világbajnokká! Nem elérhetetlen a cél, a szerencse mindenki mellett ott lehet! Jó böngészést kívánunk az oldalainkon!

Szólj hozzá!

WC Captcha + 74 = 81