Információmorzsák az idei világbajnokságról

Már a tavalyi világbajnokságon fél mondatokból elcsíphető volt, hogy az idei küzdelem helyszínére Prága az esélyes.

Úgy tűnik a helyszín most már biztosan a cseh főváros lesz. Ami fontosabb információ, hogy úgy tűnik a vb szeptember második felében kerül majd megrendezésre. Soha ilyen korán nem rendezték még meg. Ebből következően a magyar bajnoki döntő szeptember első felében várható.

Szeretném felhívni minden klub és társaság figyelmét, aki selejtező versenyt kíván rendezni, hogy ne lazsáljon, mert nem sokkal több, mint két hónap áll rendelkezésükre a lebonyolításra.

További információk a résztvevőkről

A Facebook oldalon már jeleztem, hogy az Amerikaiak valószínűleg 4 fővel fogják idén képviseltetni magukat. 2 egyesült államokbeli és két kanadai játékossal. Ken Fisher úgy tervezte, hogy az államokbeli indulókat az új Wizard applikáció segítségével, online versenyen döntik el, de a program nem készül el időre, így az US Games fog saját döntés alapján két játékost elutaztatni a vb-re. A kanadaiak valószínűleg az augusztus elején tartandó versenyükön döntik el az utazókat.

Németországból idén 4 játékos indul, ugyanis az Amigo úgy döntött 4 versenyző utazását és szállását finanszírozza. Lehet ez a kevésbé tehetős más országbeli kiadók és játékosaik szempontjából nem tűnik fairnek, de ismerve a német játékosok óriási számát és játékbeli tudását, úgy gondolom ez csak emelni fogja a verseny színvonalát és a segíti játék népszerűsítését.

Az eddig nevező országok között két új is megjelenik, ami azt vetíti előre, hogy megdőlhet az eddigi 18 fős létszámrekord idén.

Kellemes nyarat és jó kártyázást kívánok!

Szólj hozzá!

WC Captcha 75 − 68 =