Júniusi varázslat

Új helyen került megrendezésre a III. homoludens.hu Wizard Kupa. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ideális versenyhelyszínnek bizonyult. Hatalmas termében szinte elveszett a 24 résztvevő. A kinti nyárközepi időjárás ellenére bent tökéletes hőmérséklet uralkodott. Az asztalok közvetlen a nagy üvegfelületek mellé helyezésével a fényviszonyok is jónak tűntek.

A 24 fős mezőnyben 8 újoncot avathattunk, ami nagyon szép szám. Újoncnak lenni jó, ugyanis, ahogy már korábban is előfordult most is egy új versenyzőnek sikerült megnyernie a versenyt. Sütő Péter az első három véletlenszerűen sorsolt forduló után 3 győzelemmel rendkívül kedvező előjelekkel várhatta a döntő asztalt, ahol kis esélyt sem hagyott az ellenfeleinek és második helyével magabiztosan nyerte meg a versenyt. Simon Róbert már rutinos versenyzőnek számít. A játszmalapokból úgy látom nem panaszkodhatott a lapjárásra, mert többször tudott sokat bemondani, amit legtöbbször meg is csinált, így második helye teljesen megérdemelt. Újoncnak lenni jó, mint már korábban is írtam, úgy tűnik újoncnak és beugrónak lenni is nagyon jó. Kristóf Ibolya részvételének köszönhetjük, hogy nem kellett különböző számú asztalokkal rontanunk az esélyegyenlőséget. Ákos párjaként gyanús, hogy nem először látott Wizard kártyát, harmadik helye nagyon szép eredmény.

És az eddigi pozitívumok mellé némi negatívum. A verseny meghirdetésében elég világosan szerepelt a verseny időtartama. Az az én hibám, hogy nem írtam most fel, hogy a regisztráció fél órával előbb kezdődik, de próbáljunk meg azért a kezdési időpontra odaérni. Előfordulhatnak csúszások egy-egy versenyen új játékosok miatt, de eléggé jól tudom már kalkulálni ezt is, így a 19 órás befejezést tartani tudtuk, még az eredményhirdetéssel is. Aki jelentkezik a versenyre legyen szíves ezeket tudomásul venni. Illik megtisztelni a dobogósokat azzal, hogy az eredményhirdetést is végigvárjuk.

Köszönöm szépen Eszter és János szokásosan színvonalas munkáját a szervezéssel.

Szólj hozzá!

WC Captcha − 1 = 4