A Wizard mindenek felett

A tavalyi jól sikerült homoludens.hu Wizard Kupa után idén ismét lehetőség volt az egyesület Családi Játék Hétvégéjének keretében egy versenyre. Sőt, egy egész nap és nagyobb terem állt a játékosok rendelkezésére a májusi rendezvényen.

Az előzetes jelentkezések alapján 18 fő volt várható a 9-es kezdésre. A szám stimmelt is, két játékos lemondta, de két új játékos feltűnt a reggeli regisztrációnál. 4 forduló esetén a 20 fő lenne az ideális létszám, mert ekkor már lehet úgy párosítani, hogy senki ne játszon ugyanazzal az alapfordulók során. Bár a regisztráció lezárását komolyan vettük, mégis demokratikus módon Eszterrel megkérdeztük a jelentkezőket, hogy esetleg van-e két olyan játékos, aki az Aranyásók versenyen venne részt a Wizard helyett, hogy így 16 fővel csak 4-es asztalokon indulhasson a verseny. Én örömmel vettem, hogy nem volt ilyen játékos, a Wizardról nem lehet lemondani. 🙂 Így 2 ötös és 2 négyes asztalon rendeztük meg a versenyt. Úgy döntöttem most még egyszer adok lehetőséget a „fél svájci” rendszernek, amit tavaly kipróbáltam. Tehát a 4 alapforduló során az azonos (vagy közel azonos) meccsponttal rendelkező játékosok kerültek össze az asztaloknál fordulónként. Az előrébb állók kerültek az ötös asztalokra, ez még jobban szolgálta így a minél kiegyenlítettebb versenyt.

A 4 alapforduló után 105 pont kellett az első 8 hely eléréséhez. Ez extrém esetben azt jelentette, hogy két első hely is kevés lehetett volna a döntőhöz, viszont nyertes asztal nélkül is középdöntőbe lehetett kerülni. A középdöntő a tavalyihoz hasonlóan, 1-4-5-8 és 2-3-6-7-es helyezések alapján került elosztásra. Érdekessége volt, hogy az alapszakasz első négy helyezettje jutott tovább a döntőbe. A döntő idén nem hozott olyan izgalmakat, mint tavaly, cserében az alapfordulókban rengeteg érdekes leosztást láthattunk. Előfordult egymás után 5-ös asztalon olyan forduló, amiben 4-en is rontottak.

A tavalyi konklúzióban azt írtam, hogy bár működőképes a svájci rendszer, a játékosok többsége a véletlenszerű párosítás mellett tette le a voksát, de még szeretnék egy második lehetőséget adni ennek a lebonyolításnak. Nos, így két verseny után egyetértek a többség véleményével. Nekem is hiányzott, hogy több játékossal játsszak a verseny folyamán. Így egy időre biztosan mellőzöm ezt a párosítási módot.

A homoludens.hu Egyesület szervezése kíváló volt. Az alapfordulókra és középdöntőre biztosított helyszín tágas, szellős volt még a nyári meleg ellenére is. A szervezők még ventillátorokról is gondoskodtak a déli órákban. A verseny indulásánál kávé és alma várta a megjelenteket. Az első három helyezett kártyajátékokat és egyéb díjakat vehetett át az oklevél mellett, a győztes pedig még kupát is kapott. Eszter és János köszönet a szervezésért, remélem jövőre is lehetőségünk lesz egy jót játszani ilyen körülmények között.

Remélem a résztvevők is jól érezték magukat. Szívesen várok visszajelzéseket a versennyel kapcsolatban.

Részletes eredmények.

Szólj hozzá!

WC Captcha + 55 = 56