25 éves jubileumi kiadás

Eltelt újabb 5 év a legutolsó jubileumi Wizard kiadás óta, így az Amigo immár 25 évvel az első német kiadás után újra megújította a Wizard kártyajáték megjelenését.

Az eddig megjelent 3 jubileumi kiadásról már írtam korábban. Lássuk az új megjelenés különbségeit!

Az 5 évvel ezelőttihez hasonlóan most is papír dobozos lett a külső, de egy gyönyörű kódexet reprezentáló dizájnt alakítottak ki neki.
Wizard 25 éves jubileumi kiadás külső

A doboz tartalmazza a 60 alapkártyát és az előző jubileumi kiadásban megjelent, új ötletből született 6 különleges lapot (Sárkány, Tündér, Bomba, Farkasember, Zsonglőr, Felhő) is. Megújultak az érmék (25 darab), amik továbbra is fémből készülnek, de vékonyabbak lettek. Kapunk egy Wizard feliratos csuklószorító szerű gumi valamit, egy játszmajegyző papírtömböt és egy ceruzát is.

Wizard 25 éves jubileumi kiadás tartalma

Megújult természetesen a kártya hátoldala is, szerintem jól sikerült.

Ezen felül két teljesen új kártya is bekerült a játékba. Az egyik a varázsló adunak felfordításakor jelentkező problémát oldja meg. Ugyanis egy kétoldalas színkártya került bele a pakliba. Ezzel könnyedén jelezhetjük az osztó által választott adut.

Wizard 25 éves jubileumi kiadás aduszínjelző kártya

A másik kártya már a játékmenetet is befolyásolja. Ugyanis az Alakváltó egy varázsló-bolond kártya egyszere. Ezt a kártyát a játékba kerülésekor nevezi meg a kijásztója, hogy melyik értékén kívánja használni. Azaz az ütésbehelyezésekor derül ki, hogy varázsló vagy bolond értékkel bír-e majd. Elsőre ez egy brutál erős lapnak tűnik, igaz, a többi 5 évvel ezelőtt bejött lap is nagyon erős.

Az új kiadás szerintem méltó az eddigi jubileumi kiadások hagyományaihoz. Gyűjtőknek, rajongóknak kötelezően beszerezendő lesz ez is. Itthon jelenleg még nem kapható, pár példány jött ki még csak Németországban is. Márciusra várható nagyobb készlet belőle. A hivatalos Amigo webshopban 17,99€ az ára, de ennél valószínűleg majd olcsóbban is beszerezhető lesz különböző akciók során.

Szólj hozzá!

WC Captcha + 89 = 92