Bolond után mágus szabálya

A Wizard Cards Live programot megismerve játék közben vettem észre, hogy milyen szabályt alkalmaz a program írója a bolond hívás után mágus tevést követően a színkövetésre.

Teljesen meglepett, hogy egy ilyen szabályt nem tudtam, hogy bolond hívásra mágust téve az az utáni színnel rendelkező lap színét kell követnie a negyedik, esetleg ötödik, hatodik játékosnak. Logikusnak tűnik ez, de logikus az is, hogy a mágus után bármit lehet rakni szabály az érvényes ebben az esetben. Nem voltam rest írtam a játék programozójának, aki megerősítette, hogy követni kell ilyen esetben a színt és ezt hivatalos forrásból tudja, ezért programozta le így. Sajnos egyből elfogadtam a válaszát és a Társasjátékos Ünnepen jeleztem ezt a játékosok felé is. Tegnap azonban frissítés jött az androidos programhoz és meglepve vettem észre a leírásban, hogy mégsem ez a szabály már.

Ezek után már nem voltam rest és úgy gondoltam a legautentikusabb forrásnál járok utána mi is erre a szabály. Írtam Ken Fishernek, aki megerősített, hogy mégiscsak jól gondoltam és minden lap tehető, nincs színkövetési kényszer ilyen esetben. Elnézést kérek azoktól, akiknek esetleg rosszul mondtam volna bármikor is ezt a szabályt.

Tehát hivatalos szabály: bolond hívása után, ha mágus kártya következik akkor a következő játékosok bármilyen kártyát tehetnek, nincs színkövetési kényszer, ugyanúgy, mintha mágus lett volna hívva először.

Szólj hozzá!

WC Captcha 6 + 4 =