Játékos statisztikák és dicsőségfal

Már többször leírtuk, hogy szeretjük a statisztikákat, gondoltunk egy merészet és felvittük minden eddigi országos bajnokság adatát egy adatbázisba.

A kész adatbázisból pedig különböző érdekességeket számoltunk ki, amit ezentúl mindenki megtekinthet a statisztika menüpont alatt. Egyetlen parti adatlapja hiányzik csak, mindegyik másik szerencsére fellelhető volt.

A játszmalapokról általánosságban elmondható, hogy rendkívül sok hibát tartalmaznak. 10-20 százalékuk tartalmaz valamilyen hibát. Én ezt rendkívül soknak tartom. Külön felhívnám a figyelmet erre a jövőben figyeljünk oda, hogy helyesen rögzítsük az egyes pontokat. Nemcsak a játszmát jegyzetelő, hanem a többi játékos is figyeljen erre. Legalább a saját pontjainkat ellenőrizzük le, ha nem is mi írjuk a játszmalapot.
A leginkább előforduló hiba, hogy általánosan egy hibát, -10-et írnak be a rontó játékosnak, pedig ugye lehet több tévesztés is, de előfordult több és kevesebb plusz számolása is.

Először bemutatnám részletesen az egyes játékosok adatait tartalmazó oldalt.

jatekos-statisztika-01

A játékos képe mellett alapadatokat láthatjuk.
A lejátszott partik száma, az adatbázisban jelenleg megtalálható partikat jelenti, amelyekre jelen esetben az öt eddigi országos bajnokságon kerülhetett sor.
A megelőzött / összes ellenfelek aránya egy-egy asztalon való teljesítmény összességét jelöli és nem a bajnokság végeredményét veszi alapul.
A helyes tippek száma partinként talál egyértelmű. Átlagosan ennyit talál el az adott játékos 10-ből.
Az átlagos tipp pedig annyit takar, hogy átlagosan milyen számot mond be. Ez ugye a sok 0-ás és egy-két 6-os, 7-es mondások összátlaga. Akinél itt nagyobb szám szerepel az a harciasabb játékos, akinél kisebb az a biztonságibb.
Egy elég szemléletes adatpár zárja a sort. Vajon az adott játékos a felülmondásokkor, azza ha több a bemondott jóslatok száma, mint a kiosztott lapoké vagy az alulmondásokban érzi jobban otthon magát.

jatekos-statisztika-02

Két kisebb grafikon következik. A bal oldali talán nem túl személetes, de megmutatja az eddig elért legtöbb, legkevesebb játékpontot egy adott asztalon, illetve az átlagos játékpont is megnézhető rajta.
A jobb oldalin az eddigi játékok során a helyezések megoszlása látszik, aki játszott ötös asztalon is, annak először a 4-es és 5-ös asztalok partijainak megoszlása látszik, majd a körcikkekre kattintva láthatja a helyezések eloszlását.

jatekos-statisztika-03

Az első nagyobb diagramon az eddigi lejátszott partijaink helyes tippjeinek megoszlását látjuk, azaz egy adott partiban hány helyes tippünk volt.

jatekos-statisztika-04

Úgy gondolom talán ez a grafikon a legegyértelműbb. Megmutatja, hogy hány darab 0-ás, 1-es, 2-es stb. bemondásunk volt és ezeket milyen arányban találtuk el. Az egeret az oszlopokra víve a százalékos arányt is megnézhetjük.

jatekos-statisztika-05

A következő grafikonon a 10 leosztás sikerességét szemlélhetjük meg. Azaz milyen sikerrel tippelünk az utolsó leosztásban.

jatekos-statisztika-06

A záró táblázatban azon ellenfelek elleni szerepléseinket láthatjuk, akikkel legalább kétszer összekerültünk eddig a versenyeken. A számok azt mutatják, hogy egy adott asztalon megelőztük vagy mögötte végeztünk az adott ellenfélnek, nem pedig a verseny tényleges végeredményét tekintve.

A másik fejlesztésünk a dicsőségfal.

dicsosegfal

Ezen különböző rekordok láthatók, egy-egy szempont szerint a legkiemelkedőbb 10. Itt talán minden egyes cím érthető és világos, de ha valamelyik mégsem lenne az, akkor alább hozzászólásban meg lehet kérdezni.
Két opció választható ki az oldalon. Az első legördülőből egy nevet választva az adott játékost elhelyezi minden olyan táblázatban, ahol mérhető eredménye van és megmutatja az azon elfoglalt helyét. A verseny legördülőből kiválasztva egyet pedig leszűrhetjük a rekordokat csak azon megmérettetésre.

Jó böngészést kívánok az adatokhoz és természetesen várjuk a visszajelzéseket mindkét oldallal kapcsolatban. Esetleges hibák jelzését is nagy örömmel fogadjuk, biztos előfordulnak.

Szólj hozzá!

WC Captcha 4 + 1 =