Wizard Pont

Egy újabb érdekesség került fel a játékos oldalra, egy olyan pontszám, amivel véleményünk szerint legjobban mérhető egy játékos teljesítménye.

Sokat gondolkodtunk a játékos statisztika oldal készítése alatt, hogy vajon mivel mérhető igazán jól egy wizardozó teljesítménye a Wizard kártyajátékban. Adata magát az ötlet, hogy vegyük a sakkban használt Élő-pontszámítást, hisz az elég jól bevált a világon és sok más játékban is alkalmazzák. Teszteltük, de nem igazán éreztük erre a játékra megfelelőnek. Egyrészt a Wizardban nincsenek akkora különbségek a játékosok között játéktudásban, mint a sakkban, másrészt míg a sakkban csak a végeredmény számít, addig a Wizardban több tényező befolyásolja véleményünk szerint a teljesítményt. Milyen helyezéseket ér el asztalonként, milyen helyesen tippel egy partiban, mennyi játékpontot tud szerezni egy játékos, ezek összessége határozná meg leginkább a tényleges játékosi képességet. Ez alapján adva volt a feladat, ezeket összehozni egy mérőpontban.

wizard-pont

A Wizard Pont elnevezés adta magát, de ha valaki tud egy jobban hangzót szívesen fogadjuk. 🙂 A pont magában foglalja a játékos asztalonként elért helyezéseit, tippeléseinek helyességét, az asztalonként szerezhető meccs és játékpontokat. Az sakk élőtől eltérően fix határai vannak. Az elméletileg elérhető maximum az 1000 és 0 a minimum. A pont figyelembe veszi az eddigi ellenfelek számát, de csak egy bizonyos pontig, ezzel kompenzálva az eddig kevés versenyen résztvevő játékosokról szerezett kevesebb információt.

A játékos oldalon a név mellett ezentúl feltüntetjük az aktuális pontértéket, mellette pedig, hogy hogyan változott az előző versenyhez képest. A játékos adatlapján pedig, akinek legalább 3 versenyre visszamenőleg értékelhető pontja van, annak grafikonon is megjelentetjük az értékét.

Frissítés: Wizard Pont változások

Szólj hozzá!

WC Captcha 43 − 39 =