Mensa tagok diadala

Amiért idén nálunk rendezik a világbajnokságot kettő helyett négy fővel képviseltethetjük magunkat a versenyen. Emiatt egy különleges versenylehetőség adódott a varázslótanoncok számára, ahol a legjobbak az országos bajnokság nyerteseihez csatlakozhattak.

Az I. Füles Kupán mindenki, aki az országos bajnokság résztvevője volt kapott egy második lehetőséget is, hogy kivívja a VB kvalifikációt. Érdekes módon ezzel, a budapesti helyszín ellenére csak kb. a fél mezőny élt. Végül 20 fővel indult el a vetélkedés. A Csokonai Művelődési Központ adott helyet az eseménynek, ami véleményem szerint kitűnő helyszínnek bizonyult. Rendkívül tágas környezetben, kellően szellősen el lehetett férni még a színpadon is.

fules

Időtakarékosság, illetve a vb légkörének megismertetéseként a középdöntő elhagyásával csak 5 fordulós volt a verseny. Bár kevesebben voltunk, a négybe kerülés nem kis feladat volt. Az országos bajnokságon gyengén ment a Mensa tagoknak a játék, még a középdöntőbe se sikerült egyiküknek se bejutniuk, most azonban megmutatták, hogy tudnak ők wizardozni. Hárman is bejutottak a négyes döntőbe, ahol el is hozták az első két helyet. Gárdonyi Zsuzsa hibátlan teljesítménnyel győzött a döntőben, ami kimagasló teljesítmény, Makai Péternek pedig nemcsak a második helyéért jár az elismerés, hanem mert egy huszáros hajrával csúszott be a döntőbe, ami általában jó előjelnek szokott bizonyulni a végső összecsapásra. A harmadik helyen Ökrös Zsigmond, a negyediken Markos Ede végzett.

A döntő végeztével a Piatnik képviseletében Gyöngyösi Gábor, a Füles képviseletében Markos Ede adott át díjakat a döntősöknek.

Összességében magas színvonalú versenyen vagyunk túl, nem hallottam most semmilyen felmerülő problémáról.

Részletes eredmények

Szólj hozzá!

WC Captcha 58 + = 63