Eldőlt kik képviselik az észak-amerikai országokat Prágában

Lezajlott Torontóban az észak-amerikai Wizard bajnokság a Wizfest és a két online bajnokság, amin eldőlt ki képviseli az USÁ-t, illetve Kanadát a prágai világbajnokságon.

A Wizfest döntőjébe bejutott a Wizard megalkotója Ken Fisher is és végül a második helyen végzett a rutinos Marko Sapiano mögött, aki érdekes módon eddig még nem nyerte meg a legrangosabb tengerentúli versenyt.

Wizfest 2015 Toronto, Marko Sapiano, Ken Fisher

Ken Fisher blog – https://wizardcardgame.blogspot.hu/

A képen a döntőt játszó négy versenyző látható. Balról-jobbra: Marina Navarrete, Stephen Mills, Ken Fisher, Marko Sapiano.

Öröm lett volna Európában látni a Wizard kitalálóját, de az idei utazók személye online bajnokságokon dőlt el.

A kanadai döntő első két helyezettje Ken McCoy és Mario Phenix. Mario már két világbajnokságon is szerepelt. Egy 8. és egy 5. hely az eredménye. Ken 2010-ben az Egyesült Államok színeiben szerepelt Németországban és a döntőbe bejutva végül 4. lett.

Az Egyesült Államokat idén Keith Gill és Marina Navarrete fogja képviselni. Keith a kanadai pároshoz hasonlóan szintén rutinos játékos, 3 világbajnokságon is megmutatta már a tudását. Az elsőn 12., Hollandiában az előkelő 3., míg Athénban 10. helyen végzett. Marina még nem játszott világbajnokságon, de elkísérte a férjét Athénba tavaly, így ismeri a légkört.

Látva az észak-amerikai mezőnyt, nem lesz könnyű dolga ellenük senkinek. Rutinos, jó felkészült játékosok jönnek idén a tengeren túlról.

Szólj hozzá!

WC Captcha 54 + = 61