Wizard karácsony és 20 éves jubileumi kiadás

Négy különleges adventi varázsló jelent meg a tavalyi év során, idén márciusban pedig jön az európai 20. évfordulós jubileumi Wizard kiadás az Amigo részéről.

wizard-karacsonyi-kiegeszito

Még tavaly októberben a Frosted Games kiadott egy társasjátékos adventi kalendáriumot, amiben 24 játék promója, köztük egy Wizard kiegészítő található meg. Ezen kis bővítés négy különleges, ünnepi dizájnú varázsló lapot tartalmaz, amivel egyszerűen helyettesíthetők a játékban található lapok. Ezen túl azonban kitaláltak hozzá egy különleges szabályt is, miszerint hozzá is lehet keverni a 60 lapos alappaklihoz is az új kártyákat, ekkor erősebbnek számítanak, mint a sima varázsló lapok és közülük a később az ütésbe rakott Z lap visz. Így azért jelentős lehet a változás a játékmenetben.

wizard-20-eves-jubileumi-kiadas

A másik hír pedig, hogy míg az amerikai kiadó 2014-ben elmulasztott egy jubileumi kiadást megjelentetni a 30 éves évfordulóra, az Amigo kiadó ezt a saját 20 éves évfordulójukra nem hagyja ki. Ezt annyira komolyan veszik, hogy alkottak 6 új lapot is a játékhoz. Ezek közül az egyik a Sárkány, ami a varázsló lapoknál is erősebb, 4 darab Zsonglőr lap, amelyek 7,5-ös értékkel bírnak és egy Bomba kártya, ami érvénytelenné teszi az adott kör jóslatait és csak az elvitt ütések számítanak a pontozásnál. Ezek nagyon jelentős változásokat hozhatnak a játékmenetben. Kíváncsian várom a márciusi megjelenés után az első partikat vele. 🙂

1 hozzászólás “Wizard karácsony és 20 éves jubileumi kiadás

  1. Jani

    Tulajdonképpen a kismillió féle Wizard kiadás után ezek az első tényleges kiegek! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen velük a játék:)

Szólj hozzá!

WC Captcha 71 − = 63